Clubkampioenen TC 2001 gekend

Afgelopen zondag werden op de tennisterreinen van TC 2001 de finales van het clubkampioenschap gehouden. Na een afvallingsrace bleven er bij de vrouwen en bij de mannen elk nog 2 kandidaten over om de strijd der TC 2001 titanen te beslechten.

Clubkampioenschap

Het werd een spannende strijd, waarbij alle finalisten tot het uiterste gingen. Maar alweer stond geen maat op de kampioenen van vorig jaar en zo konden zij hun titel met een jaartje verlengen!

Thierry De Cooman haalde zijn slag thuis tegen Sam Alliet met 6-2 6-2.
Sam begon sterk aan de wedstrijd Een stevige forehand en goede opslag hielden Thierry even in toom.
Maar Thierry en Sam waren niet toe aan hun 1ste head to head, dus Thierry wist de kalmte te bewaren. Zijn standvastigheid, precisie, aanvallend spel aan het net en topconditie zorgden ervoor dat hij toch de overwinning binnenhaalde.

De stand geeft echter niet weer dat de supporters konden genieten van enkele spannende games. De sfeer zat er goed in!

 

Christine Van Der Heyden won haar finale tegen Maya De Groot met 6-3 6-0. Christine werd reeds vooraf als grote favoriete aangeduid, maar Maya op een goeie dag is een echte doorbijter, in haar eigen stijl speelt ze de punten slim en is ze dan ook moeilijk te verslaan. Het was dan ook deze sterke Maya die de wedstrijd begon. Een ervaren speelster als Christine is echter niet gauw uit haar eigen spel en ritme te halen. Na een eerder gelijkopgaande 1ste set, walste ze dan ook verder naar de overwinning. De punten werden wat meer geforceerd door Maya, waardoor de foutenlast te hoog werd.

 

Op naar 2019, waar de andere spelers de uitdaging zullen moeten aangaan deze 2 toppers van hun troon te stoten.

Add Comment